Privacy beleid

Dit privacybeleid beschrijft hoe Hemnes.online (de "Site" of "wij") uw persoonlijke informatie verzamelt, gebruikt en openbaar maakt wanneer u de Site bezoekt of een aankoop doet.

Contact opnemen met
Als u na het doornemen van dit beleid nog vragen hebt, meer informatie wilt over ons privacybeleid of een klacht wilt indienen, kunt u per e-mail contact met ons opnemen via Luminös.nl of per post via onderstaande gegevens:

Hemnes | NL & BE, gevestigd te Nieuw Nijenrode 151

Verzamelen van persoonlijke informatie
Wanneer u de site bezoekt, verzamelen wij bepaalde informatie over uw apparaat, uw interactie met de site en informatie die nodig is om uw aankopen te verwerken. Wij kunnen ook aanvullende informatie verzamelen als u contact met ons opneemt voor klantenondersteuning. In dit Privacybeleid verwijzen wij naar alle informatie over een identificeerbare persoon (met inbegrip van de informatie hieronder) als "Persoonlijke informatie". Zie de onderstaande lijst voor meer informatie over welke Persoonlijke Informatie wij verzamelen en waarom.

Informatie over het apparaat
Doel van het verzamelen: om de Site nauwkeurig voor u te laden en om analyses uit te voeren over het gebruik van de Site om onze Site te optimaliseren.
Bron van verzameling: Automatisch verzameld wanneer u onze Site bezoekt met behulp van cookies, logbestanden, webbakens, tags of pixels.
Openbaarmaking voor een zakelijk doel: gedeeld met onze verwerker Shopify.
Verzamelde persoonlijke informatie: versie van webbrowser, IP-adres, tijdzone, cookie-informatie, welke sites of producten u bekijkt, zoektermen en hoe u met de Site omgaat.
Bestelinformatie
Doel van het verzamelen: producten of diensten aan u leveren om ons contract na te komen, uw betalingsgegevens verwerken, de verzending regelen en u facturen en/of orderbevestigingen bezorgen, met u communiceren, onze bestellingen screenen op mogelijke risico's of fraude, en wanneer dit in overeenstemming is met de voorkeuren die u met ons hebt gedeeld, u informatie of reclame verstrekken met betrekking tot onze producten of diensten.
Bron van verzameling: bij u verzameld.


Openbaarmaking voor een zakelijk doel: gedeeld met onze verwerker Shopify
Verzamelde persoonlijke informatie: naam, factuuradres, verzendadres, betalingsinformatie (inclusief creditcardnummers, e-mailadres en telefoonnummer).


Informatie over klantenondersteuning
Doel van het verzamelen: -.
Bron van verzameling: -.
Openbaarmaking voor een zakelijk doel: -.
Verzamelde persoonlijke informatie: -.
Doel van het verzamelen: klantenondersteuning bieden.
Verzamelbron: bij u verzameld
Openbaarmaking voor een zakelijk doel: -.


Delen van persoonlijke informatie
Wij delen uw Persoonsgegevens met dienstverleners om ons te helpen onze diensten te verlenen en onze contracten met u na te komen, zoals hierboven beschreven. Bijvoorbeeld:

Wij gebruiken Shopify om onze online winkel van stroom te voorzien. U kunt hier meer lezen over hoe Shopify uw Persoonsgegevens gebruikt: https://www.shopify.com/legal/privacy.
Wij kunnen uw Persoonsgegevens delen om te voldoen aan toepasselijke wet- en regelgeving, om te reageren op een dagvaarding, huiszoekingsbevel of ander rechtmatig verzoek om informatie dat wij ontvangen, of om anderszins onze rechten te beschermen.


Adverteren op basis van gedrag
Zoals hierboven beschreven, gebruiken wij uw Persoonsgegevens om u gerichte advertenties of marketingcommunicatie aan te bieden waarvan wij denken dat deze voor u interessant kunnen zijn. Bijvoorbeeld:

Wij delen informatie over uw gebruik van de Site, uw aankopen en uw interactie met onze advertenties op andere websites met onze advertentiepartners. Wij verzamelen en delen sommige van deze gegevens rechtstreeks met onze reclamepartners, en in sommige gevallen via het gebruik van cookies of andere soortgelijke technologieën (waarmee u, afhankelijk van uw locatie, kunt instemmen).
Wij werken samen met TikTok om klanten naar onze website te leiden. Daarom delen we met hen uw klantenactiviteit. (toevoegen aan winkelwagentje, betaling voltooien, betalingsinfo toevoegen enz.) Wij delen geen gevoelige gegevens (uw straatnummer, uw creditcardnummer enz.).
Voor meer informatie over hoe gerichte reclame werkt, kunt u de educatieve pagina van het Network Advertising Initiative ("NAI") bezoeken op https://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.


Gebruik van persoonlijke informatie
Wij gebruiken uw persoonlijke informatie om onze diensten aan u te leveren, waaronder: het te koop aanbieden van producten, het verwerken van betalingen, het verzenden en uitvoeren van uw bestelling, en u op de hoogte houden van nieuwe producten, diensten en aanbiedingen.


Wettelijke basis
Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming ("GDPR"), als u een inwoner bent van de Europese Economische Ruimte ("EER"), verwerken wij uw persoonsgegevens op basis van de volgende rechtmatige grondslagen:

Uw toestemming;
De uitvoering van het contract tussen u en de Site;
Het voldoen aan onze wettelijke verplichtingen;
Om uw vitale belangen te beschermen;
Om een taak uit te voeren in het algemeen belang;
Voor onze legitieme belangen, die niet zwaarder wegen dan uw fundamentele rechten en vrijheden.

Bewaring;Wanneer u een bestelling plaatst via de Site, bewaren wij uw Persoonlijke Informatie voor onze administratie, tenzij en totdat u ons vraagt deze informatie te wissen. Voor meer informatie over uw recht op wissen, zie het gedeelte 'Uw rechten' hieronder.

Automatische besluitvorming
Als u een ingezetene van de EER bent, hebt u het recht om bezwaar te maken tegen verwerking die uitsluitend is gebaseerd op geautomatiseerde besluitvorming (waaronder profilering), wanneer die besluitvorming rechtsgevolgen voor u heeft of anderszins aanzienlijke gevolgen voor u heeft.

Wij maken wel gebruik van volledig geautomatiseerde besluitvorming die wettelijke of anderszins significante gevolgen heeft met behulp van klantgegevens.

Onze verwerker Shopify gebruikt beperkte geautomatiseerde besluitvorming om fraude te voorkomen die geen wettelijke of anderszins significante gevolgen voor u heeft.

Diensten die elementen van geautomatiseerde besluitvorming bevatten zijn onder andere:

Tijdelijke zwarte lijst van IP-adressen die verband houden met herhaaldelijk mislukte transacties. Deze zwarte lijst blijft een klein aantal uren bestaan.
Tijdelijke zwarte lijst van creditcards die gekoppeld zijn aan IP-adressen die op de zwarte lijst staan. Deze zwarte lijst blijft een klein aantal dagen bestaan.
Uw rechten
GDPR
Als u een inwoner van de EER bent, hebt u het recht op toegang tot de Persoonsgegevens die wij over u bewaren, om deze over te dragen naar een nieuwe dienst en om te vragen dat uw Persoonsgegevens worden gecorrigeerd, bijgewerkt of gewist. Als u deze rechten wilt uitoefenen, neem dan contact met ons op via bovenstaande contactgegevens. Luminös.nl.

Uw persoonlijke gegevens worden in eerste instantie in Ierland verwerkt en vervolgens voor opslag en verdere verwerking naar landen buiten Europa overgebracht, waaronder Canada en de Verenigde Staten. Voor meer informatie over hoe gegevensoverdrachten voldoen aan de GDPR, zie Shopify's GDPR Whitepaper: https://help.shopify.com/en/manual/your-account/privacy/GDPR.


Cookies
Een cookie is een kleine hoeveelheid informatie die naar uw computer of apparaat wordt gedownload wanneer u onze Site bezoekt. Wij gebruiken een aantal verschillende cookies, waaronder functionele, prestatie-, advertentie- en social media of content cookies. Cookies maken uw surfervaring beter doordat de website uw acties en voorkeuren (zoals aanmelding en regioselectie) kan onthouden. Dit betekent dat u deze informatie niet telkens opnieuw hoeft in te voeren wanneer u terugkeert naar de site of van de ene pagina naar de andere bladert. Cookies geven ook informatie over hoe mensen de website gebruiken, bijvoorbeeld of het hun eerste bezoek is of dat ze een frequente bezoeker zijn.

Wij gebruiken de volgende cookies om uw ervaring op onze site te optimaliseren en onze diensten te leveren.

Cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de winkel

Name Function Duration
_ab Used in connection with access to admin. 2y
_secure_session_id Used in connection with navigation through a storefront. 24h
_shopify_country Used in connection with checkout. session
_shopify_m Used for managing customer privacy settings. 1y
_shopify_tm Used for managing customer privacy settings. 30min
_shopify_tw Used for managing customer privacy settings. 2w
_storefront_u Used to facilitate updating customer account information. 1min
_tracking_consent Tracking preferences. 1y
c Used in connection with checkout. 1y
cart Used in connection with shopping cart. 2w
cart_currency Used in connection with shopping cart. 2w
cart_sig Used in connection with checkout. 2w
cart_ts Used in connection with checkout. 2w
cart_ver Used in connection with shopping cart. 2w
checkout Used in connection with checkout. 4w
checkout_token Used in connection with checkout. 1y
dynamic_checkout_shown_on_cart Used in connection with checkout. 30min
hide_shopify_pay_for_checkout Used in connection with checkout. session
keep_alive Used in connection with buyer localization. 2w
master_device_id Used in connection with merchant login. 2y
previous_step Used in connection with checkout. 1y
remember_me Used in connection with checkout. 1y
secure_customer_sig Used in connection with customer login. 20y
shopify_pay Used in connection with checkout. 1y
shopify_pay_redirect Used in connection with checkout. 30 minutes, 3w or 1y depending on value
storefront_digest Used in connection with customer login. 2y
tracked_start_checkout Used in connection with checkout. 1y
checkout_one_experiment Used in connection with checkout. session
checkout_session_lookup Used in connection with checkout. 3w
checkout_session_token_<<token>> Used in connection with checkout. 3w
identity-state Used in connection with customer authentication. 24h
identity-state-<<token>> Used in connection with customer authentication. 24h
identity_customer_account_number Used in connection with customer authentication. 12w

Reporting and Analytics

Name Function Duration
_landing_page Track landing pages. 2w
_orig_referrer Track landing pages. 2w
_s Shopify analytics. 30min
_shopify_d Shopify analytics. session
_shopify_s Shopify analytics. 30min
_shopify_sa_p Shopify analytics relating to marketing & referrals. 30min
_shopify_sa_t Shopify analytics relating to marketing & referrals. 30min
_shopify_y Shopify analytics. 1y
_y Shopify analytics. 1y
_shopify_evids Shopify analytics. session
_shopify_ga Shopify and Google Analytics. session
customer_auth_provider Shopify analytics. session
customer_auth_session_created_at Shopify analytics. session

 

 

Hoe lang een cookie op uw computer of mobiele apparaat blijft staan, hangt ervan af of het een "persistent" of "session" cookie is. Sessiecookies blijven staan tot u stopt met surfen en permanente cookies blijven staan tot ze verlopen of verwijderd worden. De meeste van de door ons gebruikte cookies zijn persistent en verlopen tussen 30 minuten en twee jaar na de datum waarop ze naar uw apparaat zijn gedownload.

U kunt cookies op verschillende manieren controleren en beheren. Houd er rekening mee dat het verwijderen of blokkeren van cookies uw gebruikerservaring negatief kan beïnvloeden en dat delen van onze website mogelijk niet meer volledig toegankelijk zijn.

De meeste browsers accepteren automatisch cookies, maar u kunt kiezen of u al dan niet cookies accepteert via de besturingselementen van uw browser, die u vaak kunt vinden in het menu "Extra" of "Voorkeuren" van uw browser. Meer informatie over hoe u uw browserinstellingen kunt wijzigen of hoe u cookies kunt blokkeren, beheren of filteren vindt u in het helpbestand van uw browser of via sites als: www.allaboutcookies.org.

Houd er bovendien rekening mee dat het blokkeren van cookies niet volledig kan voorkomen dat wij informatie delen met derden, zoals onze reclamepartners. Om uw rechten uit te oefenen of u af te melden voor bepaald gebruik van uw informatie door deze partijen, volgt u de instructies in het gedeelte "Behavioural Advertising" hierboven.

Niet volgen
Omdat er geen consistente industriekennis is over hoe te reageren op "Do Not Track"-signalen, wijzigen wij onze gegevensverzameling en gebruikspraktijken niet wanneer wij een dergelijk signaal van uw browser detecteren.

Wijzigingen
Wij kunnen dit Privacybeleid van tijd tot tijd bijwerken om bijvoorbeeld wijzigingen in onze praktijken weer te geven of om andere operationele, wettelijke of regelgevende redenen.

Klachten
Zoals hierboven vermeld, kunt u, als u een klacht wilt indienen, per e-mail of per post contact met ons opnemen via de gegevens onder "Contact" hierboven.

Als u niet tevreden bent met onze reactie op uw klacht, hebt u het recht uw klacht in te dienen bij de bevoegde gegevensbeschermingsautoriteit. U kunt contact opnemen met uw lokale gegevensbeschermingsautoriteit, of met onze toezichthoudende autoriteit hier: https://ico.org.uk/make-a-complaint/